Всі жителі України чекають, не дочекаються, коли ж настане довгоочікуване,тепле і сонячне літо? Залишилося зовсім трошки почекати, і воно обов'язково принесе нам багато радості і позитивних емоцій, а разом з ними сонячні ванні на морях і біля водойм. Саме влітку в організмі людини відбувається багато фізіологічних змін, які сприяють зміцненню організму. Завдяки різноманіттю фруктів він наповнюється корисними вітамінами А,В і С, а також вітаміном D, який виробляється при випромінюванні ультрафіолету і зміцнює наші зуби і кістки, сприяє поліпшенню самопочуття, сну і настрою.

Вчені Британського фонду стоматологічного здоров'я стверджують, що сонячна погода досить сильно впливає на стан зубів у людини. Тому що активізуються захисні сили людського організму, за рахунок компенсації відсутнього в зимовий період вітаміну D. Саме тому в теплих країнах, стан зубів у людей набагато краще, ніж в країнах з холодним кліматом.

Фахівці стоматологічних клінік Medlaif рекомендуютьсвоїм клієнтам не нехтувати відпочинком на сонці і на природі, але при цьому не забувати, що для поповнення запасів вітаміну D достатні і недовгі прийоми сонячних ванн і що тривале перебування під палючим сонцем не тільки не принесе користі, а з великою ймовірністю зможе стати причиною небезпечних захворювань і проблем здоров'я. 

І найголовніше слід пам'ятати, що сонячних ванн недостатньо для красивої і головне здорової усмішки і слід вчасно звертатися до стоматологів:необхідно раз на півроку відвідувати лікаря для контрольного огляду і звичайно стежити за гігієною рота.